Trade finance

IMG_0188-250x250_optimized
IMG_0312-250x250_optimized
IMG_2816-250x250_optimized

Met ruim 20 jaar ervaring in trade finance is Lealis een uiterst geschikte partner om u te begeleiden in deze materie in de meest ruime zin van het begrip.

Dit behelst onder meer:

  • Debiteurenbeheer

We adviseren u in het kader van een optimaal debiteurenbeheer. Zowel de analyse van het risico, de bepaling van het krediet als de opvolging komen aan bod. Ook in een efficiënte en kwalitatieve organisatie van het incasso gedeelte kunnen wij u bijstaan door het onderhandelen en het begeleiden bij de keuze van de juiste partners.

  • Interim management

Lealis kan ook gevraagd worden voor interim management opdrachten in het kader van de optimalisatie van het credit management binnen een bedrijf.

  • Customer service

Een goede klantenrelatie zorgt ervoor dat facturen gemakkelijker en vlotter betaald worden. Facturen zijn niet altijd even duidelijk en gedetailleerd en vaak blijft de klant met vragen zitten waardoor betalingen uitblijven. Lealis begeleidt u bij de optimalisatie van uw customer service en bij de opmaak van duidelijke, transparante facturen zodat er minder misverstanden ontstaan en betalingen daardoor uitblijven.

  • Advies rond kredietverzekeringen en factoring

Lealis geeft advies in de keuze van de juiste kredietverzekering. Door onze ervaring hebben wij een goed zicht op de markt en alle mogelijkheden. Wij beschikken over de kennis en expertise om u te begeleiden bij wat voor uw bedrijf de beste keuze is. Daarnaast hebben wij ook ervaring met factoring en kunnen wij u ook daarin adviseren en uw factoring optimaliseren.

Een tevreden klant

Ik heb niet de gelegenheid gehad je de laatste dag nog te bedanken voor het goede werk dat je geleverd hebt in de periode dat je voor ons gewerkt hebt als credit controller.

Wij zien een aanzienlijke verbetering in het debiteurenbeheer en deze is grotendeels aan jou te danken. Ook heb je zeer constructief meegewerkt aan de migratie van het oude naar het nieuwe boekhoudpakket, dus nogmaals bedankt!

Finance Manager, Carglass
Chris Janssens