Loading

Handelsfinanciering

IMG_0188-250x250_optimized
IMG_0312-250x250_optimized
IMG_2816-250x250_optimized

Met haar ruime ervaring is Lealis de ideale partner om u te ondersteunen bij handelsfinanciering in de brede zin van het woord.

Dit behelst onder meer:

  • Debiteurenbeheer

We optimaliseren het beheer van handelskrediet in al zijn aspecten. Ten eerste, met een algemene risicoanalyse en met belangrijke vragen als: is er een concentratie van het risico of is er een ruim en gediversifieerd cliënteel ? Werkt u in een branche met solvabele klanten en hoe verhouden de klanten zich tot het gemiddelde sectorrisico ? Ten tweede, met algemene en specifieke kredietbepaling en -bewaking. Ten derde, door u bij te staan bij het opvolgen van betalingen met nadruk op de oude facturen en de betwistingen. Tenslotte, kunnen wij u ook helpen bij het opzetten van een efficiënt en kwalitatief incasso door te onderhandelen en u te begeleiden bij de keuze van de juiste partners.

  • Kredietverzekering en factoringadvies

Lealis adviseert ook bij de keuze van een passende kredietverzekering. Vooreerst geeft onze ervaring ons een goed overzicht van de markt en al haar mogelijkheden. Vervolgens beschikken we over de kennis en expertise om u te begeleiden bij de beste keuze voor uw bedrijf. Tenslotte hebben wij ook ervaring met het integreren en optimaliseren van factoring.

  • Customer service

Een goede klantenrelatie maakt het betalen van facturen vlotter en gemakkelijker. De praktijk leert ook dat facturen niet altijd even duidelijk en voldoende gedetailleerd zijn. Hierdoor blijft de klant met vragen die de betaling kunnen vertragen. Hoe meer een factuur overeenkomt met de offerte, de geleverde goederen en/of diensten en de verwachtingen van de klant, hoe vlotter meestal de betaling. Alle documenten dienen onderling overeen te stemmen en alle nuttige informatie dient in één oogopslag zichtbaar te zijn op de factuur. Daarom helpt Lealis u ook bij het optimaliseren van uw klantenservice en het opstellen van duidelijke en transparante facturen. Dit om misverstanden en late betalingen te voorkomen.

  • Interim management

Ook voor interim opdrachten kunt u bij Lealis terecht: zowel in het kader van projecten om handelsfinanciering te optimaliseren als ook voor tijdelijke ondersteuning bij extra werk of tijdelijke onbeschikbaarheid.

Een tevreden klant

Ik heb niet de gelegenheid gehad je de laatste dag nog te bedanken voor het goede werk dat je geleverd hebt in de periode dat je voor ons gewerkt hebt als credit controller.

Wij zien een aanzienlijke verbetering in het debiteurenbeheer en deze is grotendeels aan jou te danken. Ook heb je zeer constructief meegewerkt aan de migratie van het oude naar het nieuwe boekhoudpakket, dus nogmaals bedankt!

Finance Manager, Carglass
Chris Janssens